زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

کتابخانه مدرسه فقاهت





کتابخانه مدرسه فقاهت، با هدف دسترسی آسان دین‌پژوهان به منابع مورد نیاز و همچنین مستند‌سازی مقالات دینی در فضای اینترنتی طراحی شده است. این کتابخانه ۷،۳۷۳ عنوان کتاب را در ۱۶،۷۲۴ جلد به صورت رایگان در اختیار محققین قرار داده و به طور مستمر موجودی خود را افزایش می‌دهد.


۱ - معرفی اجمالی کتابخانه



تصویر تمام متن بیش از ۵۲۹۸عنوان کتاب در ۹۹۳۰ جلد؛ در کتابخانه «مدرسه فقاهت» به منظور دسترسی به کتاب‌های فقهی اصولی، حدیثی، تفسیری و ... طراحی شده است.
این کتابخانه بیش از نه هزار جلد کتاب را به صورت رایگان در اختیار محققین قرار داده و به طور مستمر موجودی خود را افزایش می‌دهد.

۲ - بخش های کتابخانه مدرسه فقاهت



کتابخانه شامل بخش‌های زیر است:
۱ .نوار موضوعات ۲. جستجو ٣. جابجایی در کتاب ۴. جستجو در کتاب ۵. متن کتاب ۶. ساخت PDF ٧. مستند‌سازی مقالات
در اینجا معرفی هر بخش از کتابخانه را مرور میکنیم:

۲.۱ - نوار موضوعات


در این بخش کتاب‌های مدرسه فقاهت در موضوعاتی هم‌چون فقه و اصول‌، علوم حدیث قرآنی،عقاید، سیره، فرق‌اسلامی و ... دسته‌بندی شده است. با بهره‌گیری از نوار موضوعات که در بالای صفحه قرار دارد، امکان ورود به هر یک از موضوعات و مشاهده تمام کتاب‌ها‌ی آن فراهم شده است‌. با استفاده از این نوار می‌توان به مجموعه کتاب‌های آیت الله سبحانی آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله مطهری و شیخ محمد سند نیز دسترسی داشت. به علاوه امکان مشاهده نام تمام نویسندگان نیز در این بخش فراهم شده است.

۲.۲ - جستجو


کادر جستجو در بالای صفحه، قسمت سمت چپ قرار دارد. چنانچه کاربر‌، در جستجوی کتابی خاص یا آثار نویسنده‌ای معین باشد‌، می‌تواند نام مورد نظر را در قسمت جستجو درج کند. در این صورت فهرستی از عناوینی که کلمه مورد نظر در آن‌ها وجود دارد ظاهر می‌شود و کاربر می‌تواند با کلیک کردن بر روی هر یک‌، به آن دسترسی پیدا کند.

۲.۳ - جابجایی در کتاب


بعد از حاضر کردن کتاب مورد نظر‌، نام کتاب و نام نویسنده در بالای صفحه ظاهر می‌شود و در قسمت پایین آن امکاناتی جهت جابجایی در کتاب به نمایش گذاشته می‌شود. با وارد کردن شماره جلد (در کتاب‌های چند جلدی) و شماره صفحه در قسمت‌های مربوطه و فشار دکمه اینتر‌، صفحه مورد نظر حاضر می‌شود . در صورت نیاز به مرور صفحه به صفحه کتاب می‌توان بر روی "صفحه بعدی" یا "صفحه قبلی" کلیک کرد. امکانات مربوط به جابجایی در کتاب در قسمت متن نیز تعبیه شده است.

۲.۴ - جستجو در کتاب


کادر "جستجو در این کتاب" در زیر قسمت مربوط به امکانات جابجایی در کتاب قرار دارد. با درج کلمه مورد نظر در این قسمت و فشار دکمه بیاب، صفحاتی از کتاب که کلمه مورد نظر در آن قرار دارد، فهرست می‌شود که با کلیک کردن بر روی هر کدام می‌توان صفحه مربوطه را حاضر کرد. کلمه مورد نظر در این صفحه به صورت رنگی نمایش داده می‌شود تا محقق به راحتی آن را بیابد.

۲.۵ - متن کتاب


متن کتاب‌هایی که در کتابخانه مدرسه فقاهت قرار دارد، صفحه به صفحه و با نسخه چاپی یکی است. در تلاش هستیم تا اگر یک کتاب دارای دو چاپ مختلف است، هردو در کتابخانه قرار بگیرد. بعنوان مثال کتاب " وسائل الشیعة الاسلامیة " و " وسائل الشیعة آل‌بیت " هردو برروی سایت موجود می‌باشند.

۲.۶ - ساختPDF


به منظور تهیه نسخه مکتوب از صفحات مورد نیاز، می‌توان از آنها نسخه PDF تهیه کرد. برای این کار کافی است بر روی عبارت «ذخیره این کتاب با فرمت PDF» کلیک کنید. بدین ترتیب پنجره‌ای باز می‌شود که کاربر می‌تواند محدوده صفحات مورد نظر خود را در آن مشخص کند.

۲.۷ - مستندسازی مقالات


چنانچه دین‌پژوهان، مقالات اینترنتی خود را به مطالبی از کتب موجود در کتابخانه مدرسه فقاهت مستند کرده باشند، قادر خواهند بود امکان دسترسی به آن را برای کاربران فراهم سازند.

۳ - منبع



کتابخانه مدرسه فقاهت.    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.